Duct tape, de alleskunner!Wat is duct tape nou precies!?

Duct of Duck tape (in Engels letterlijk ‘buizenplakband’) is een zelfklevend en waterdicht soort plakband op textielbasis. Duct tape is olie- en waterbestendig en hierdoor geschikt voor noodreparaties. Het is praktisch in gebruik doordat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch makkelijk af te scheuren in de breedterichting.

Tape voor in de bouw…

De duct tape wordt veelal gebruikt in de bouwsector. Zo leveren wij deze tape aan verscheidene bouwbedrijven en zzp’ers welke met veel gebruikersplezier werken met onze kwalitatief sterke tape. Deze plakt goed en is zeer fijn te verwerken met de hand. Duct tape is 50 cm breed en per 25 meter op een rol, verpakt per 30 rollen in één doos. Uit voorraad leverbaar!

Leuk om te lezen over duct tape!

In een aflevering van het televisieprogramma MythBusters werd aangetoond dat het mogelijk is om een circa 30 meter lange brug van tape te maken die minstens één persoon kan dragen. Tijdens een andere aflevering liet men zien dat het mogelijk is een waterdichte boot en een werkend kanon van plakband te bouwen. In een derde aflevering werd een auto opgehesen die slechts met deze tape aan een kraan was vastgemaakt. Gedurende een vierde aflevering van MythBusters bewees men dat het mogelijk is om een gehavend vliegtuig door middel van tape weer vlieg klaar te maken. Tenslotte wist men in een vijfde aflevering van het programma een gesloopte auto met behulp van tape weer rijdend te maken. Ook NASA heeft regelmatig gebruik gemaakt van dit ‘Zwitserse zakmes’ onder de tapes. Men heeft er zelfs noodreparaties mee uitgevoerd!

 

Informatie, offerte of bestelling

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: [email protected] of u kunt ons telefonisch bereiken onder nummer 0342 – 420980.

Wilt u een offerte aanvragen of een bestelling doen, vul dan het onderstaande formulier in:

Bestellen/Offerte

Barneveldse Dozenhandel