Wat is duct tape nou precies!?

Duct tape (in Engels letterlijk ‘buizenplakband’) is een zelfklevend en waterdicht soort plakband op textielbasis. Duct tape is olie- en waterbestendig en hierdoor geschikt voor noodreparaties. Het is praktisch in gebruik doordat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch makkelijk af te scheuren in de breedterichting.

Tape voor in de bouw…

De duct tape wordt veelal gebruikt in de bouwsector. Zo leveren wij deze duct tape aan verscheidene bouwbedrijven en zzp’ers welke met veel gebruikersplezier werken met onze kwalitatief sterke duct tape. Deze plakt goed en is zeer fijn te verwerken met de hand. Duct tape is 50 cm breed en per 25 meter op een rol, verpakt per 30 rollen in één doos. Uit voorraad leverbaar!

Leuk om te lezen over duct tape!

In een aflevering van het televisieprogramma MythBusters werd aangetoond dat het mogelijk is om een circa 30 meter lange brug van duct tape te maken die minstens één persoon kan dragen. In een andere aflevering werd aangetoond dat het mogelijk is een waterdichte boot en een werkend kanon van plakband te bouwen. In een derde aflevering werd een auto opgehesen die slechts met duct tape aan een kraan was vastgemaakt. In een vierde aflevering van MythBusters bewees men dat het mogelijk is om een gehavend vliegtuig door middel van duct tape weer vliegklaar te maken. In een vijfde aflevering van het programma wist men een gesloopte auto met behulp van duct tape weer rijdend te maken.

Wilt u een offerte aanvragen of een bestelling doen, vul dan het onderstaande formulier in:

Bestellen/Offerte